Kurska oblast prikupila humanitarnu pomoć za žrtve poplava u Srbiji

Izvor: Vostok.rs, 02.Jun.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurska oblast prikupila humanitarnu pomoć za žrtve poplava u Srbiji

02.06.2014. -

Oko 7 tona humanitarne pomoći prikupila je Kurska oblast za žrtve poplava u Srbiji, saopštila je administracija ruskog regiona. U ponedeljak je pomoć poslata ka Moskovskoj oblasti gde je organizovano ukupno prikupljanje humanitarne pomoći, a zatim će avionom ili kamionima ona biti dostavljena Srbiji.

U maju je Rusija već poslala Srbiji četiri aviona sa humanitarnom pomoći. ''Danas je u bazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << hitne spasilačke službe Kurske oblasti prikupljena i utovarena u automobile humanitarna pomoć za građane Republike Srbije'', - navodi se u saopštenju.

Prikupljanje stvari i hrane, u kojem su aktivno učestvovali regioni, preduzeća iz regiona i građani, bilo je organizovano u Kursku od 26. do 31. maja. Ukupno je prikupljeno oko 7 tona pomoći. Uglavnom je to posteljina (jastuci, jorgani, ćebad, kompleti posteljina), predmeti za osnovnu higijenu (zubne paste, četkice za zube, sapuni, šamponi), dečija odeća (kombinezoni, gumene čizme, sportske trenerke), kreveci, dušeci na naduvavanje. Takođe će Srbima biti isporučeno 3,5 tona vode za piće i oko 40 vrsta konzervirane hrane (konzerve sa ribom, mesom, povrćem, zgusnutim mlekom, puterom). Poplave u Srbiji su izazvale velike kiše koje su počele da padaju u toj zemlji, i drugim zemljama u okolnim oblastima, sredinom maja. Reke su se izlile iz svojih korita i poplavile velike teritorije zemlje. Samo je u Srbiji, u prirodnoj katastrofi i od njenih posledica, poginulo 33 ljudi a oko 32 hiljade je evakuisano. Vlada Srbije je prikupila više od 12 miliona evra donacije za žrtve poplava, ali šteta još nije procenjena.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Upućeno 960 tona pomoći

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2014, 13:03

Savez Srba u Austriji reagovao je blagovremeno na tragične događaje u Srbiji i Republici Srpskoj usled katastrofalnih poplava i ukupno su članovi do sada poslali 960 tona pomoći...Sve se skuplja na jednom mestu: Distributivni centar Štadlu.. ..Predsedništvo Saveza reagovalo je brzo postavilo namenski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.