Kraj protesta: Nezadovoljni građani Obrenovca prekinuli blokadu mostova!

Izvor: Press, 03.Avg.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj protesta: Nezadovoljni građani Obrenovca prekinuli blokadu mostova!

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučkovć izjavio je da je ubedio žitelje naselja Braća Jugović, koji su nezadovoljni raspodelom finansijske pomoći nakon poplava, da prekinu blokadu mostova na Kolubari i Savi.
"Ubedio sam ih da je pravi put za rešavanje problema da se, pored ovih sredstava koje daje vlada, zajedno borimo da dobijemo dodatna sredstva za obnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << domaćinstava, kao i dodatne olakšice za privredu", rekao je Čučković Tanjugu i ukazao da su ti ljudi u "očajnoj materijalnoj situaciji". 

On je naveo da je potpisan ugovor sa EU za gađevinske radove za 150 kuća u prosečnoj vrednosti od 400.000 dinara, koji će biti dodatna sredstva na ona koja već daje vlada. 

Pročitajte još:
(FOTO) U srcu Jagodine bilbord posvećen Putinu: Imperatore, volimo te!
Opština Kikinda prva smanjila plate za 30 odsto
I u Srbiji pojačan oprez zbog epidemije ebole
   
Kada je reč i privredi, kaže Čučković, dogovor je da se sačeka imenovanje novog ministra finansija početkom sledeće nedelje. 
"Tada bismo mogli da se dogovorimo oko reprograma obaveza za poreze i doprinose za privatne poslodavce, zatim oko PDV-a koji je plaćen na robu koja je poplavljena, overu zdravstvenih knjižica i pomoć poljoprivredi", rekao je gradonacelnik Obrenovca. 

Čučković je ukazao i da stanovnici brinu i za rekonstrukciju nasipa, ali kako ističe, tu Obrenovac ima veliku podršku gradonačelnika Beograda Siniše Malog i gradaskog menadžera Gorana Vesića, s kojim je, kako kaže, stalno na vezi povodom obezbeđenja novca za rekonstrukciju. 

Čučković je dodao da je juče oko podne takođe bio u naselju Braća Jugović, gde je takođe molio građane da ne izlaze na mostove. 

"Svestan sam teške finansijske situacije u kojoj se nalaži država, i da je ovo zaista maksimum koliko je mogla da im izađe u susret", rekao je Čučković, ali je objasnio i da veliki broj objekata u ovom naselju spada u 4. i 5. kategoriji oštećenja, i da je za obnovu potrebno 350.000 ili 600.000 dinara. 

Čučković je naveo da je opština Obrenovac u prethodnih mesec dana rešila više od 20 različitih zahteva meštana iz naselja Braće Jugović i obećao da će i dalje biti posvećeni obnovi uključjući i izgradnju kanalizacione mreže.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obrenovčani odblokirali puteve

Izvor: OkRadio.rs, 03.Avg.2014

Građani Obrenovca koji su, nezadovoljni raspodelom pomoći posle poplava, blokirali mostove na Kolubari i Savi, prekinuli su ovaj protest. Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković ubedio je predstavnike grupe nezadovoljnih građana Obrenovca da prekinu blokadu mostova na Savi i Kolubari.   -...

Nastavak na OkRadio.rs...

Obrenovac:Prekinuta blokada mostova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2014

Građani Obrenovca koji su, nezadovoljni raspodelom pomoći posle poplava, blokirali mostove na Kolubari i Savi, prekinuli su protest posle razgovora sa predsednikom te opštine Miroslavom Čučkovićem.   "Ubedio sam ih da je pravi put za rešavanje problema da se, pored ovih sredstava koje daje vlada,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.