Katastrofa u Srbiji: Haos – poplavljeno više od 20 kuća FOTO

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 19:12

Katastrofa u Srbiji: Haos – poplavljeno više od 20 kuća FOTO

Kosjerić -- Haos u Zapadnoj Srbiji i dalje ne prestaje, a nakon skoro svih gradova i opština jako nevreme pogodilo je Kosjerić.

Usled velike količine vode izlili su se bujični potoci i pritoke reke Skrapež.

"Nevreme koji je zadesilo našu opštinu tokom dana napravilo je ozbiljne probleme. Mesna zajednica Brailovići je u katastrofalnom stanju, voda je prodrla u oko 20 domaćinstava, na svu sreću nema ugroženih ljudi. Na lice mesta si stigli i pripadnici vatrogasno-spasilačnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinica koje dežuraju u slučaju da je potrebna evakuacija", kazao je za RINU, Žarko Djokić.

Šteta je pričinjena na putnoj infrastrukturi i poljprivrednom zemljištu, ali prirotitee su poplavljena domaćinstva.

"Magistralni put Kosjerić-Valjevo je u prekidu zbog vode koja se izlila na put i presekla saobraćaj. Mehanizacija je već na terenu kako bi što pre osposobili taj putni pravac, koji je za nas od vitalnog značaja", ističe Đokić.

On dodaje da se u narednim satima očekuje zasedanje Štaba za vanredne situacije, kada se očekuje i progašenje vanredne situacije u tom delu opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KIŠA NAPRAVILA HAOS U KOSJERIĆU: Poplavljeno preko 20 kuća, pod vodom je i magistralni put za Valjevo! FOTO

Izvor: Pančevac-online.com, 05.Jun.2023

Haos u Zapadnoj Srbiji i dalje ne prestaje, a nakon skoro svih gradova i opština jako nevreme pogodilo je Kosjerić. Usled velike količine vode izlili su se bujični potoci i pritoke reke Skrapež. – Nevreme koji je zadesilo našu opštinu tokom dana napravilo je ozbiljne probleme. Mesna zajednica...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.