Iljušin sa 60 spasilaca večeras stiže u Niš

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2014, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iljušin sa 60 spasilaca večeras stiže u Niš

BEOGRAD – Ruska Federacija prva se odazvala apelu Srbije za humanitarnu pomoć za otklanjanje posledica poplava koje su pogodile Srbiju i šalje 60 spasilaca. Po odobrenju ruske Vlade iz Moskve su put Srbije poleteli avioni sa humanitarnom pomoći. Avion će na niški aerodrom sleteti oko 23.30 časova, potvrđeno je za Kurir u Ministarstvu unutrašnjih poslova Avion tipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << "Iljušin IL-76" sa 60 spasilaca očekuje se večeras da sleti na Aerodrome Niš odakle bi trebali da budu rasposređeni da pomognu najugroženijim opštinama u Srbiji. Podsetimo Vlada Srbije proglasila je na današnjoj sednici vanrednu situaciju na teritoriji čitave Srbije zbog obilnih padavina i nezapamćenih poplava koje su nas zadesile. Vanredna situacija proglašena je na zahtev Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojem je, ranije danas, razmatrana situacija u zemlji izazvana obilnim padavinama i poplavama. Vlada je istovremeno zatražila pomoć od Evropske komisije, Rusije i Slovenije. SLOVENIJA SUTRA ŠALjE POMOĆ Slovenačka vlada poslaće sutra u Srbiju specijalnu jedinicu civilne zaštite, zajedno sa četiri vozila, 19 ljudi i dve specijalne pumpe za ispumpavanje vode i mulja, kao pomoć u borbi s velikim poplavama koje su pogodile veći deo zemlje, najavio je večeras ambasador Slovenije u Beogradu, Franc But. But je za Tanjug rekao da je slovenački ministar odbrane Roman Jakić, dobio pismo od svog srpskog kolege Bratislava Gašića i odmah reagovao, predloživši svojoj vladi da pošalje pomoć Srbiji. Ambasador je rekao i da je ekipa, koja će sutra stići u Srbiju, ista ona koja je pre nekoliko nedelja bila u našoj zemlji na sličnom zadatku.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STIŽU RUSI: 70 spasilaca dolazi da pomogne Srbima u poplavama!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Maj.2014

Očekuje se da večeras, avionom tipa "Iljušin IL-76", stigne 70 spasilaca na Aerodrom Niš, odakle bi trebali da budu rasposređeni kako bi pomogli najugroženijim opštinama u Srbiji

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.