ISIS izaziva poplave i suše

Izvor: Mondo, 07.Mar.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS izaziva poplave i suše

"Islamska država" koristi vodu kao oružje u Siriji i Iraku tako što drži šest od osam brana na rekama Tigar i Eufrat i odlučuje gde će izazvati sušu, a gde poplavu. Planirali i da zagade vodu u Prištini.

Foto: screenshot, youtube

Stručnjaci upozoravaju da islamisti zloupotrebljavaju "vodenu vlast" na sve načine.

Još prošle godine zauzeli su branu kod Ramadija i nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << toga smanjena je količina vode u donjem toku Eufrata za polovinu i tako ograničeno snabdevanje vodom za pet pokrajina.

Osim toga, "Islamska država" zagađuje vodu, nastojeći da otrove vodenim tokovima ubaci među svoje protivnike.

Tako su islamisti, navodi "Dojče vele", u julu 2015. godine nameravali da otruju najveći rezervoar vode u Prištini, a otkriveni su u poslednji čas.

Međutim, najveća opasnost biće kada "Islamska država" počne da gubi teritorije koje je zauzela.

U tom slučaju islamisti bi mogli da upotrijebe vodu za neku vrstu apokaliptičnog čina - da raznesu brane i od vode stvore oružje za masovno uništenje.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.