Gašić: Od MB Namenske zavise sve druge fabrike u Srbiji

Izvor: Press, 07.Dec.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Od MB Namenske zavise sve druge fabrike u Srbiji

Od proizvodnje MB Namenske zavise sve druge fabrike u Srbiji koje se bave ovom delatnošću, izjavio je danas prilikom obilaska ovog preduzeća ministar odborane Bratislav Gašić.
Prema njegovim rečima, zaposleni i rukovodstvo ove fabrike učinili su velike napore u obnavljanju objekata i proizvodnih programa.

Gašić je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu stvoriti mogućnost za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << otvaranje 100 novih radnih mesta u ovoj lučanskoj fabrici.

Govoreći o poplavama Gašić je ocenio da pojedine lokalne samouprave nisu bile spremne za ta dešavanja.

"Brojni političari su se uljuljkali u svojim foteljama umesto da idu od vrata do vrata i pomažu sugrađanima. Ubuduće to moramo promeniti", naveo je on i dodao da se mora promeniti svest onih pojedinaca koji vode opštine i gradove.

"Niko nije mogao da predvidi elementarne nepogode a ne možemo ni naterati da rade one koji to neće".

Gašić je dodao da je zajedničkim trudom i radom MB Namenske i Vojske Srbije je očišćeno korito reke Bjelice koja je plavila više puta ovu opštinu i podignut je bedem od oko 60 centimetara.

Prema rečima MB Namenske Radoša Milovanovića ovo preduzeće, vlada i resorno ministarstvo imaju saradnju na najvišem nivou.

"Da nije bilo vlade i ministarstva, fabrike bi stale, a konkretno Bjelicu koja je dva puta plavila i našu firmu 50 godina niko nije čistio", rekao je Milovanović.

On je dodao da je Ministarstvo odbrane ugovorilo posao vredan tri miliona evra za ovu lučansku fabriku.

"U pitanju je proizvodnja municije za tenkove, topove od 130 milimetara, raketna goriva", rekao je on.

Milovanović je dodao da je fabrika dva puta poplavljena, rekavši da je ukupna procenjena šteta oko 300.000 evra.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Od MB Namenske zavise druge fabrike

Izvor: Capital.ba, 08.Dec.2014, 08:10

LUČANI, Od proizvodnje MB Namenske zavise sve druge fabrike u Srbiji koje se bave ovom djelatnošću, izjavio je ministar odborane Srbije Bratislav Gašić. Prema njegovim riječima, zaposleni i rukovodstvo ove fabrike učinili su velike napore u obnavljanju objekata i proizvodnih programa. Gašić...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.