Izvor: Radio 021, 08.Avg.2020, 13:06

FOTO, VIDEO: Nevreme u Srbiji - Zapadna Morava porasla dva metra, u Kraljevu potopljeni automobili

Nevreme je sinoć pogodilo delove Srbije, poplavljeno je poljoprivredno zemljište, pomoćni objekti u domaćinstvima, a u pojedinim delovima Kraljeva potopljeni su automobili.

Nevreme praćeno obilnim padavinama, koje je zahvatilo teritoriju opštine Lučani, prouzrokovalo je izlivanje bujičnih potoka koji su poplavili stotine hektara poljoprirvednog zemljišta i pomoćnih objekata u više domaćinstava.

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Lučanima Zoran Vučićević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izjavio je da je za oko dva sata u mestima Vuča i Kaona palo oko 65 litara kiše po kvadratnom metru.

"Potopljeno je oko 400 hektara poljoprivrendog zemljišta, a pod vodom su se našli i brojni pomoćni i ekonomski objekti", rekao je Vučićević, naglašavajući da nisu poplavljeni stambeni objekti. Prema njegovim rečima, velika šteta je pričinjena i na putevima.

"Oštećeni su kilometri nekategorisanih puteva, kao i opštinske saobraćajnice prvog i drugog prioriteta. U naseljenim mestima Guča i Viča, zbog obilnih padavina koje nije mogla da primi kišna kanalizacija, poplavljeni su podruma", naveo je.



Vučićević je rekao da su ekipe Javno komunalnog preduzeća "Komunalac", kao i "Dragačevo puteva" od sinoć na terenu kako bi se što situacija što pre normalizovala.

U pojedinim selima kod Čačka tokom nevremena nije bilo struje, ali su ekipe i tokom noći bile na terenu pa se kvarovi sanirani.

Vodostaj Zapadne Morave, na mernom mestu Kratovska stena u lučanskoj opštini, od sinoć do jutros porastao je za 193 centimetra i iznosi 456 centimetara. I reka Bjelica je do jutros narasla oko 70 centimetara.

Nevremena je bilo i u Kraljevu. Ogromna količina padavina, više od 20 litara kiše po metru kvadratnom za tri sata, u pojedinim delovima Kraljeva potopila je automobile.

View this post on Instagram

AUTOMOBILI U VODI Čitaoci našeg portala javljaju da ima delova grada u kojima su se, zbog velike količine padavina, automobili našli u vodi koja, srećom, nije prodrla i u domove Više na portalu Krug #kraljevo #portal_Krug #automobiliuvodi #pljusak #padavine

A post shared by Portal Krug (@portalkrug) on Aug 7, 2020 at 1:10pm PDT

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.