Dobro je, opala Južna Morava kod Đunisa

Izvor: Mondo, 12.Mar.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobro je, opala Južna Morava kod Đunisa

Nivo Južne Morave u Đunisu kod Kruševca od nedelje je ispod granice vanredne odbrane od poplava.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Saobraćaj za motorna vozila državnim putem, koji od Kruševca preko Aleksinca vodi ka Nišu, kroz naseljeno mesto Đunis, od juče je ponovo uspostavljen što je prvi pouzdan znak da se situacija sa poplavama stabilizuje, a reke vraćaju u svoja korita, javio je RTS.

Kako se navodi, bunari su zagađeni, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << voda za piće se redovno doprema iz Kruševca.

Iako je nivo Južne Morave od juče opao za 60-tak centimetara u dvorištima domaćinstava na nižim kotama vode i dalje ima.

Dragoslava Tomić iz Đunisa kaže da je to velika katastrofa, posebno za živinu i da bi izgradnja bedema od pet do šest kilometara bio spas.

Kritično na Južnoj Moravi, ugrožene kuće!

Južna Morava se izlila pre oko nedelju dana, a kritično je bilo i kod Prokuplja gde se izlila reka Toplica. Bilo je problema i u Gadžinom Hanu gde je nabujala reka oborila drvo, a ono oštetilo dalekovod. Bez struje su bila 33 sela.

POČELO JE:Poplave i klizišta, srušila se kuća FOTO
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Opala Južna Morava kod Đunisa

Izvor: Blic, 12.Mar.2018

Nivo Južne Morave u Đunisu kod Kruševca od nedelje je ispod granice vanredne odbrane od poplava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.