Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 23:55

DVE OSOBE IZGUBILE ŽIVOT! NOVO UPOZORENJE SRPSKIM TURISTIMA U LARISI: Spremite se za poplave, buijice i klizišta! (FOTO/VIDEO)

Srbi koji su na letovanju u Grčkoj dobili su večeras poruke na mobilne telefone kojima se obaveštavaju da je na snazi policijski čas u prefekturi Magnezija zbog jakog nevremena.

Poruke su oko 20 časova dobili turisti u Larisi, na Amuljaniju...

U dosadašnjem nevremenu dve osobe su izgubile život.

Za večeras je najavljen jači talas nevremena, koji će pogoditi Halkidiki, Pieriju, Imatiju, kao i Tesaliju kojoj pripada Volos. U ovom mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na ulicama ima više od 60 centimetara vode i zabranjeno je svima da izlaze iz svojih domova. Na planini Pilion je jako opasna situacija, a na ostrvima Skijatos, Skopelos, Alonisos potpuno haotična.

#Ντανιελ#Βόλος pic.twitter.com/LEuoteELOE

— Αριστείδης Καρατζογλου (@Akaratzoglu) September 5, 2023

Najintenzivnije oluje i padavine očekuju se u Tesaliji, u Olimpskoj regiji, na Eviji i na širem području Larise i Volosa, kao i na centralnoj obali Egejskog mora.

U ovim predelima danas i sutra očekuju se veoma snažni grmljavinski procesi, uz ekstremno obilne pljuskove i veoma jaku grmljavinu. U primorkskim predelima biće uslova za morske pijavice.

U ovim predelima već su pale veće količine padavine, a danas i sutra očekuje se dodatnih 100 do 200 litara, lokalno i do 250 litara, što će dovesti do razornih poplava, bujica i klizišta.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.