DRŽAVA IH NEĆE OSTAVITI NA CEDILU! Počela isplata finansijske POMOĆI - Ova grupa građana može očekivati novac na svom računu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 18:05

DRŽAVA IH NEĆE OSTAVITI NA CEDILU! Počela isplata finansijske POMOĆI - Ova grupa građana može očekivati novac na svom računu!

Ministarstvo za javna ulaganja pomaže ugroženim domaćinstvima.

Počela je isplata bespovratne materijalne pomoći za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni u junskim poplavama, saopštilo je danas Ministarstvo za javna ulaganja (MJU).

Kako se navodi, prvi iznosi državne pomoći isplaćeni su za poplavljene stambene objekte u Kragujevcu i Kraljevu, s obzirom na to da su ove dve lokalne samouprave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prve privele kraju postupke koji po zakonu prethode isplati pomoći.

Ističe se da se bespovratna materijalna pomoć građanima isplaćuje nakon što lokalne samouprave dostave Ministarstvu za javna ulaganja pravosnažna rešenja o materijalnoj pomoći za obnovu kuća oštećenih u poplavama.

Ministarstvo podseća da je Vlada Srbije usvojila uredbu o Državnom programu pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana, nakon što su obilne kiše i izlivanje pretežno bujičnih vodotokova u junu 2023. godine izazvale štetu na porodičnim stambenim objektima u 63 jedinice lokalne samouprave.

Program pomoći se odnosi na oštećene porodične stambene objekte u svojini građana, a stepen oštećenja je kategorisan u pet kategorija, na osnovu kojih se isplaćuje pomoć građanima.

Tako se za prvu kategoriju oštećenja isplaćuje 200.000 dinara; za drugu – 300.000; za treću – 400.000; za četvrtu – 500.000,00 dinara, a za petu kategoriju oštećenja – 800.000 dinara.

Iznosi državne pomoći su od ove godine uvećani za 40 i 50 odsto, u zavisnosti od kategorije, u odnosu na pomoć, koja je dodeljivana u prethodnih devet godina.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČELA ISPLATA DRŽAVNE POMOĆI: Dobre vesti za porodice čije su kuće stradale u poplavama

Izvor: Pančevac-online.com, 10.Jul.2023

Danas je počela isplata pomoći za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni u junskim poplavama. Prvi iznosi državne pomoći isplaćeni su za poplavljene stambene objekte u Kragujevcu i Kraljevu, s obzirom na to da su ove dve lokalne samouprave prve privele kraju postupke koji po zakonu prethode...

Nastavak na Pančevac-online.com...

STIŽE BESPOVRATNA POMOĆ ZA OŠTEĆENE U POPLAVAMA U JUNU! Postoji pet kategorija, EVO koje uslove morate da ispunjavate

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 09:01

Iznosi državne pomoći su od ove godine uvećani za 40 i 50 odsto, u zavisnosti od kategorije, u odnosu na pomoć, koja je dodeljivana u prethodnih devet godina...Počela je isplata bespovratne materijalne pomoći za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni u junskim poplavama, saopštilo je danas...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.