Crveni krst upućuje pomoć stanovništvu pogođenom poplavama

Izvor: B92, 27.Jun.2020, 12:50

Crveni krst upućuje pomoć stanovništvu pogođenom poplavama

Crveni krst Srbije saopštio je da će danas uputitit 6,1 tonu pomoći za stanovništvo pogođeno poplavama.

Pomoć će biti ušućena stanovništvu na području Arilja, Lučana, Osečine, Ivanjice, Koceljeva, Kosjerića, Majdanpeka, Požege, Čačka i Gornjeg Milanovca.

Pomoć se sastoji od 40 kompleta za higijensko čišćenje kuća nakon poplava, sa uputstvom za korišćenje, 220 pari gumenih čizama, ;220 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kanti za vodu, 200 kišnih kabanica i 150 porodičnih paketa konzervirane hrane.

Humanitarna pomoć obuhvata i 55 sušilica, 110 porodičnih higijenskih paketa, 2.100 litara flaširane vode i 15 rezervoara za snabdevanje građana vodom za piće, kapaciteta 22.500 litara.

Raspodela će se vršiti u opštinama koje su pogođene poplavama.

Nacionalni mobilni tehnički tim za delovanje u nesrećama Crvenog krsta danas će u Prokuplju dezinfikovati stambenih objekata i dvorišta koja su nakon povlačenja i crpljenja vode sa poplavljenih površina očišćena od mulja, otpada i prljavštine, kako bi se pristupilo sušenju objekata.

Od početka poplava, Crveni krst Srbije i operativne organizacije Crvenog krsta u opštinama i gradovima distribuirale su više od 23,7 tona pomoći za 684 najugroženijih porodica u devetnaest opština koje su postradale od poplava, kao i ukupno 111 uređaja za sušenje vlažnih zidova, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.