Brnabić: Vlada će pomoći ugroženim područjima

Izvor: RTS, 23.Jun.2020, 16:41

Brnabić: Vlada će pomoći ugroženim područjima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je nakon sednice Kriznog štaba da je, zbog izlivanja reka, vanredna situacija proglašena u 12 lokalnih samouprava.
Zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija proglašena je u 12 lokalnih samouprava, a Ana Brnabić kaže da smo u prethodnih 48 sati imali ekstremne padavine, koje su išle od 50 do 210 litara po metru kvadratnom.

Srbijavode i Vojvodinavode sve vreme su bile u kontaktu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štabovima, postavljeni su bedemi. Prema njenim rečima, isplatila su se ulaganja u zaštitne mere od 2014. godine.
Premijerka kaže da su na terenu sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo.
"Pre svega MUP, Žandarmerija, Crveni krst, a i pripadnici Vojske Srbije koji su angažovani u Kraljevu i Ljubaviji. Ukoliko bude potrebno, u pripravnosti su za angažman i u drugim sredinama", istakla je predsednica Vlade.
Navela je da će obići Kosjerić i Osečinu kako bi, kaže, svim građanima poručila da Vlada prati situaciju iz minuta u minut.
"Tu smo za građane, u najkraćem roku odazvaćemo se lokalnim samoupravama i raditi na proceni štete i u maksimalno kratkom roku pomoći i nadoknaditi tu štetu", istakla je predsednica Vlade.
Navodi da su putni pravci pod kontrolom, a raščišćena su i četiri puta.
"Najteža situacija je na putnom pravcu Arilje–Ivanjica gde je put u prekidu na dva mesta. To moramo brzo da saniramo jer je važan pravac", istakla je Brnabićeva.
Dodaje da nema naročitih problema u snabdevanju električnom energijom.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zbog poplava vanredno u 12 opština u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2020

Vanredna situacija zbog poplava proglašena je u 12 lokalnih samouprava u Srbiji, izjavila je Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, nakon sednice republičkog Štaba za vanredne situacije. Ona je saopštila da su na terenu sva raspoloživa oprema i ljudstvo, kao i da se očekuje da situacija tokom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.