Izvor: Luftika.rs, 09.Jun.2020, 11:25

Beograd ponovo na vodi: Kataklizmični snimci iz prestonice (Video)

Snimci potopljenog Beograda masovno deljeni na društvenim mrežama izazvali su različite reakcije – od gneva do bumora. Beograđanin Predrag Stanojević poslao je portalu Nova snimak iz svog tek kupljenog automobila, u kojem je ostao zarobljen.
Koliko tačno traje beogradski problem sa kanalizacijom i šahtovima iz kojih i kada padne normalna kiša – izvoru gejziri? Evo XXI vek je, imamo Beograd na vodi, ali ne i rešenu kanalizaciju i zaštite od poplava. Osim činjenice da se klima >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << promenila zbog globalnog otopljavanja, a da infrastruktura Beograda ne radi kako treba već dugo, ni ono što imamo se ne održava redovno, pa slike i snimci potopa od sinoć nikog ne čude, ali zabrinjavaju.
Na kraju krajeva – poplave prave štetu.
Beograđanin Predrag Stanojević nam je poslao svoj snimak napravljen na auto-putu gde se zatekao u toku nevremena. Inače, auto u kom je snimak napravljen – tek što je kupio.
“Krenuo sam Kumodraškom na Autokomandu, međutim okrenuo sam se i vratio ka Dušanovcu jer je bio potop. Došao sam do Ustaničke i krenuo u pravcu auto-puta, ali je ispod specijalnog suda bilo mnogo vode na putu, još nije bilo ni rasvete ulične, nismo mogli da procenimo kolika je voda, išli smo polako, a onda je auto ‘povukao’ vodu i stao. Ne samo moj, bilo je tu više automobila. Čekao sam policiju da dođe da napravi uviđaj zbog kaska, a posle tri sata je stigao slap koji je odneo auto. Prvih sat nismo mogli da izađemo iz kola, voda je bila preko vrata”, rekao je za naš portal Stanojević.

Njegov slučaj je jedan od brojnih koje smo imali prilike da vidimo i na društvenim mrežama. Na Tviteru smo sinoć videli haos koji je zavladao zbog jakog nevremena i zastrašujuće prizore sa Autokomande, a Južnog Bulevara, iz podzemnih prolaza.
Ugao Ustaničke i Južnog bulevara
pic.twitter.com/shzjNaLSo0
— Stevanović Vladimir (@VladimirStev) June 8, 2020

Gradski prevoz – linija 48
Sinoć – poplava u prevozu na liniji 48. #beograd #beograduzivo pic.twitter.com/OdlsJQFSD9
— Beograd uživo (@BeogradUzivo) June 9, 2020

Beogradski slapovi
Дајте снимак најбољег слапа у Београду.
😂😂😂 pic.twitter.com/Cxguwt3879
— ЈоКеr Јr. (@stefank212) June 8, 2020

Slavija na vodi
Slavija sada.
Ovo je mali potop u odnosu na to kako će izgledati kada krenu da pucaju nasipi. Zasad samo kišna kanalizacija ne funkcioniše, jer je sve više betona u gradu, a kišne kanalizacije se ne čiste…
🎥 Marković Živorad pic.twitter.com/3B0IhMm0Zm
— Savski nasip (@savski_nasip) June 8, 2020

Plovi lađa








View this post on Instagram















Unikatan primer Citroena koji pije vodu 🚘🌊 #poplave #poplava #beograd
A post shared by Belgrade WaterDrown (@beograd.pod.vodom) on Jun 8, 2020 at 3:35pm PDT


Rakovica
#poplava u #beogradu. #beogradnavodi . Rakovica upravo!!! Interesuje me da li stvarno verujete u klimatske promene ili smatrate da je ovo ljudski nemar? pic.twitter.com/KL78QRp3ud
— Mery (@YuMary_) June 8, 2020

Video iz Novog Pazara na kojem bager čisti reku je toliko potresan da bi ga trebalo zabraniti

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.