BEOGRAD OPET PRED POTOPOM? Crni oblaci se nadvili nad gradom, HITNO se oglasio RHMZ - pašće i do 30 litara kiše

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 19:16

BEOGRAD OPET PRED POTOPOM? Crni oblaci se nadvili nad gradom, HITNO se oglasio RHMZ - pašće i do 30 litara kiše

Direktor RHMZ-a, Jugoslav Nikolić, govorio je za RTS o najavljenim padavinama i o eventualnim poplavama koje bi mogle da zadese Srbiju kao što je to bio slučaj 2014. godine.

Jugoslav Nikolić je u razgovoru za RTS otkrio gde se očekuju padavine večeras u Srbiji.

Severne i severozapadne predele zemlje već je zahvatio oblačni sistem sa slabijim padavinama. Taj sistem će se do kraja dana proširiti na celu zemlju uslovljavajući kišu, a u pojedinim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << delovima pljuskove sa grmljavinom. To će sve biti u domenu žutog meteo-alarma, odnosno u pojedinim tačkama mogućnost padavina 30 litara kiše za 24 časa, lokalno i više - kaže za RTS Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a.

Jugoslav Nikolić naglašava da će danas i sutra posle podne postojati uslovi za pljuskovite padavine, a najugroženiji biće južni delovi zemlje.

Mala je verovatnoća da neki delovi zemlje budu zaobiđeni padavinama, ali je velika verovatnoća da ne budu intenzivne padavine. Relativno svežije vreme sa sunčanim intervalima biće u nedelju. Svežije vreme očekuje se do sredine sledeće nedelje sa jutarnjom temperaturom od 10 do 15 stepeni i maksimalnom dnevnom od 23 do 27. Od sredine sledeće nedelje sunčano vreme i dnevne temperature preko 30 stepeni - poručuje direktor RHMZ.

U najnovijoj najavi RMHZ-a stoji da se u narednih sat vremena na širem području Beograda, Pomoravlja i Šumadije očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje je zahvatilo krajnji jug Srbije ( jug Kosova i Metohije kao i jug Pčinjskog okruga) sporo će se premeštati ka severu, ka Jablaničkom i Topličkom okrugu.

BONUS VIDEO: Atentat na bivšeg japanskog premijera Šinzo Abea
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.