Aleksinčanima u poplavljenim selima Crveni krst šalje pomoć

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jun.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinčanima u poplavljenim selima Crveni krst šalje pomoć

Paketi sa sredstvima za ličnu higijenu i namirnicima, kao i 5 sušilica za sušenje vlažnih zidova, kako saopštavaju iz Crvenog krsta, poslati su danas poplavljenim aleksinačkim selima, u kojima je prethodnih dana zbog izlivanja reke napravljena velika šteta.

Iz Crvenog krsta kažu da su poslali pomoć koja se sastoji od 60 porodičnih paketa u kojima se nalaze sredstva za ličnu higijenu i 60 porodičnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama, a uz to i priručnike koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bi trebalo da ih informišu o prevenciji bolesti koje bi mogle da ih snađu nakon poplava.

Crveni krst Srbije takođe danas upućuje i priručnike ''Odstranjivanje šteta nakon poplave’’ i liflet ''Zarazna žutica i crevne zarazne bolesti'' sa ciljem informisanja stanovništva i prevencije širenja zaraznih bolesti koje su najčešće posledice poplava - pojašnjavaju u Crvenom krstu.

Podsetimo, vanredna situacija u 11 aleksinačkih sela proglašena je pre nedelju dana, zbog izlivanja Turije koja je poplavila njive i dvorišta i za sobom ostavila blato i mulj, a procenjeno je da je šteta ogromna i da iznosi između 50 i 60 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.