Alarmantno: Gornji Milanovac, Arilje, Požega, Lučani i Čačak bez vode, Nova Varoš bez struje, pod vodom kuće, škole i bolnice!

Izvor: Večernje novosti, 07.Mar.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alarmantno: Gornji Milanovac, Arilje, Požega, Lučani i Čačak bez vode, Nova Varoš bez struje, pod vodom kuće, škole i bolnice!

VELIKA količina padavina dovela je do porasta vodostaja reka u pojedinim delovima Srbije. Tokom noći pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP evakulisali su 15 osoba iz Gornjeg Milanovca, Čačka i Priboja, a u toku je evakuacija još šest. Na teritoriji Čačka angažovano je 47 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sa 14 vozila. Iz Kraljeva u Čačak upućen je 71 pripadnik.Poplave su ugrozile Čačak i okolna sela. Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izlivanja reka u Lučanima proglašeno vanredno stanje, poplavljeni dom zdravlja i zgrada bolnice u Guči, srednja škola i glavna trafostanica. Vanredno stanje proglašeno i u Čačku i Arilju. Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da su svi spasilački timovi na terenu, kao i da su koncentrisani na teritoriji opština Čačak i Užice i dodao da će već danas Žandarmerija i Vojska Srbije biti upućene na krizna područja. Vodostaj Save i Dunava je, za sada, u granicama redovne odbrane od poplava, porast se očekuje do četvrtka, ali Marić ističe da opasnost ne preti od velikih reka, već od bujičnih vodotokova, manjih reka i pritoka čiji nivo raste zbog obilnih padavina. Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavo je meteorološko upozorenje, prema kome se danas u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji i u Banatu očekuju obilne padavine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Alarmantno: Pod vodom kuće, škole i bolnice, kod Čačka evakuisano 420 ljudi! (FOTO I VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 07.Mar.2016

VELIKA količina padavina dovela je do porasta vodostaja reka u pojedinim delovima Srbije. Tokom noći pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP evakulisali su 15 osoba iz Gornjeg Milanovca, Čačka i Priboja, a u tokom dana broj evakuisanih osoba porastao je na čak 420! Poplave su ugrozile Čačak...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.