Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2016, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak velikih ulaganja u mjere zaštite od poplava

BIJELJINA – U Republici Srpskoj je ove godine realizovano 80 od 93 mjere zaštite od poplava po odlukama Fonda solidarnosti i u toku je realizacija još devet mjera, rekao je novinarima direktor Javne ustanove "Vode Srpske" Milan Kikić.

Prema njegovim riječima, vrijednost odobrenih mjera je 22 miliona KM, od čega je do sada ugovorena realizacija 20 miliona maraka.

Na novogodišnjem prijemu za medije u upravnoj zgradi "Voda Srpske" u Bijeljini, Kikić je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je veoma zadovoljan rezultatima koji su postignuti u ovoj poslovnoj godini na realizaciji mjera zaštite od poplava koje se finansiraju iz Fonda solidarnosti i kredita Evropske investicione banke /EIB/.

On je rekao da je iz sredstava EIB ugovoreno i realizovano 23 miliona evra i da naredne godine predstoji realizacija preostalih 22 miliona evra iz sredstava koje je Republika Srpska dobila za provođenje mjera zaštite od poplava.

"Naredna godina veoma je značajna za realizaciju velikih projekata zaštite od poplava od kojih su najznačajnije početak radova na izgradnji drinskog nasipa vrijednosti 13,8 miliona dolara iv rekonstrukcija crpnih stanica u priobalju rijeke Save vrijednosti 20 miliona KM, kao i regulacija vodotoka rijeke Janje u dužini od osam kilometara vrijednosti 14 miliona maraka", rekao je Kikić.

Pomoćnik direktora "Voda Srpske" Slaviša Savić najavio je da će Republika Srpska u narednih 15 godina uložiti 1,5 milijardi maraka u oblast vodosnabdijevanja i zaštite od poplava.
Pogledaj vesti o: Poplava u Bijeljini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.