Snimci pomračenja sunca koje nismo imali prilike da vidimo /VIDEO

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimci pomračenja sunca koje nismo imali prilike da vidimo /VIDEO

Pomračenje sunca koje je bilo vidljivo na teritoriji SAD prvi je takav događaj koji su mogli da vide svi stanovnici te zemlje za gotovo 100 godina.

Milioni ljudi bili su na ulicama kako bi pratili ovaj spektakularan događaj. Mnogi od njih putovali su do susednih zemalja u kojima je pomračenje bilo potpunije.

Sa zaštitnim naočarima, prijateljima, poznanicima ili tek sugrađanima gledali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oduševljeno kako Mesec zaklanja Sunce trudeći se da taj trenutak zabeleže.

Neki od njih imali su priliku da pomračenje gledaju iz aviona.

Američki mediji su pomno pratili svaki minut, ali su svoje kamere odlučili da iskoriste i ostali posmatrači.

Društvene mreže zatrpane su fotografijama, a pre svega, video-snimcima koji će trenutak pomračenja i njihovog doživljaja dočarati svima onima sa drugih krajeva planete koji nisu bili u prilici da prate ovaj događaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Pomračenje nad Amerikom

Izvor: N1 televizija, 22.Avg.2017

Pomračenje Sunca koje je bilo vidljivo na teritoriji SAD prvi je takav događaj koji su mogli da vide svi stanovnici te zemlje za gotovo 100 godina. Poslednje potpuno pomračenje Sunca u SAD se desilo 1979, kada su u totalnom mraku bili samo stanovnici pet severozapadnih država...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.