Letnje računanje vremena počinje noćas

Izvor: OkRadio.rs, 30.Mar.2024, 09:49

Letnje računanje vremena počinje noćas

Letnje računanje vremena ove godine počeće noćas, u 02:00 sata posle ponoći, kada časovnike treba pomeriti sat unapred, na 3:00 sata. Tako će se vreme u 2:00 sata posle ponoći računati kao 3:00 sata, saopštilo je ranije Ministarstvo privrede, prenosi Tanjug.  
Pogledaj vesti o: Pomeranje sata

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Večeras ćemo spavati SAT KRAĆE, a RHMZ je sada detaljno objasnio kome će to najviše smetati: Ove simptome će osetiti čak i oni kojima NIŠTA NE FALI

Izvor: Blic, 30.Mar.2024

Letnje računanje vremena počinje noćas, poslednjeg vikenda u martu, kada časovnike treba pomeriti sat unapred, sa dva sata posle ponoći na tri. Na osnovu Zakona o računanju vremena, vreme se u dva sata 31. marta pomera za jedan čas unapred, na tri sata, što znači da će se spavati sat kraće.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.