LETNjE RAČUNANjE VREMENA: Pomeranje kazaljki na satu - 31. marta

Izvor: Večernje novosti, 26.Mar.2019, 02:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LETNjE RAČUNANjE VREMENA: Pomeranje kazaljki na satu - 31. marta

Letnje računanje vremena u Evropi trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru, kada počinje zimsko računanje vremena Letnje računanje vremena u Evropi počeće rano ujutru u nedelju, 31. marta, pomeranjem kazaljki na časovnicima za jedan čas unapred. U 02.00 časa, u noći između subote i nedelje, kazaljke na časovnicima treba pomeriti jedan čas unapred, na 03.00 časa, saopštila je Direkcija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mere i dragocene metale. Pročitajte još - Kako pomeranje sata utiče na zdravlje? Letnje računanje vremena u Evropi trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru, kada počinje zimsko računanje vremena. Prelazak na letnje i zimsko računanje vremena prvi put je zabeležen 1916. godine u zemljama na severu Evrope radi uštede energije, jer se period dnevnog svetla sa ranih jutarnjih sati premešta na večernje. navedeo je u saopštenju.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Letnje ili zimsko: Novi spor komšija oko računanja vremena

Izvor: B92, 26.Mar.2019

Pomeranje kazaljki na satu i prelazak sa zimskog na letnje računanje vremena povod je za novo razmimoilaženje Hrvatske i Slovenije...Slovenija bi da zadrži zimsko računanje vremena...Evropska unija je ranije najavila da će od 2021. godine najverovatnije ukinuti izmene zimskog i letnjeg načina računanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.