Vučić u četiri oka sa Šorošem: Balkanu i Evropi potrebono rešenje kosovskog pitanja

Izvor: BKTV News, 28.Avg.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u četiri oka sa Šorošem: Balkanu i Evropi potrebono rešenje kosovskog pitanja

Predsednik Vučić upoznao je predstavnike Fondacije za otvoreno društvo sa tokom pregovora između Beograda i Prištine i naglasio da je unapređenje odnosa veoma važno za održanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksanderom Sorošem, razgovarao o načinu na koji civilno društvo i njegova organizacija mogu da pomognu jačanju mira i stabilnosti regiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Vučić: Dogovor Srba i Albanaca od presudnog značaja za oba naroda

On je zahvalio Fondaciji na analizama o razvoju Srbije koje je dobio od ove organizacije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Haradinaj: Kosovo ima granicu; Han: Neprikladno komentarisati dijalog koji je u toku

Aleksander Soroš je istakao da je Balkanu i Evropi potrebno rešenje kosovskog pitanja koje je održivo i koje doprinosi miru i stabilnosti.

On je naglasio da je potrebna podrška civilnog društva i u Beogradu i u Prištini za pronalaže kompromisa.

Soroš je obavestio predsednika Srbije da je Fondacija za otvoreno društvo osnovala fond za podršku mladim privrednicima, pripadnicima romske manjine.

Tema razgovora bila je kako pomoći u rešavanju problema pripadnika romske manjine u Srbiji, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.