Vučić sutra o situaciji na KiM

Izvor: B92, 24.Apr.2013, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra o situaciji na KiM

Beograd -- Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održaće sutra konferenciju za novinare o aktuelnoj političkoj situaciji i Kosovu i Metohiji.

Vučić će konferenciju za novinare održati sutra u 13.30 časova u Vladi Srbije, najavljeno je iz kabineta prvog potpredsednika.

Vlada Srbije je u ponedeljak dala saglasnost na parafirani tekst predloga sporazuma s Prištinom, a za petak je zakazana sednica republičkog parlamenta na kojoj će poslanici razmatrati vladin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izveštaj o dosadašnjem procesu političkog i tehničkog dijaloga sa Prištinom, čiji je sastavni deo i predloženi sporazum.

U izveštaju, koji je ranije danas stigao u parlament, izmedju ostalog, stoji da je sve aktivnosti, uključujući i pregovore Beograda sa Prištinom, Vlada Srbije izvršavala uz poštovanje Ustavom i zakonima utvrdjenih nadležnosti i uz stalno informisanje i konsultovanje predstavnika organa lokalne samouprave sa Kosova i Metohije.

U izveštaju, na 25 strana, piše i da su aktivnosti vlade i pregovori vodjeni saglasno skupštinskoj Rezoluciji i uvažavajući to da jedino utvrdjen, planski i sistematičan rad na ostvarivanju državnog i nacionalnog cilja može da obezbedi jedinstveni državni pristup pitanju Kosova i Metohije.

Pravni osnov za podnošenje Izveštaja sadržan je u skupštinskoj Rezoluciji, podseća se u izveštaju i navodi da je tim dokumentom vlada obavezana da parlament redovno izveštava o razvoju dogadjaja i toku pregovora.

Na današnjem, prvom sastanku tima za izradu plana implementacije sporazuma iz Brisela utvrdjen je sastav državne delegacije Srbije koja će pregovarati o planu za primenu tog sporazuma, saznaje Tanjug iz izvora bliskih državnom vrhu.

Na sastanku tima dogovoren je sastav delegacije i činiće je savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, zamenik direktora policije Branislav Mitrović...

Kako je rečeno Tanjugu, delegacija će se sutra u 11 sati u Briselu sastati s predstavnicima Evropske komisije i sličnim timom iz Prištine.

Sutra će u posetu Beogradu doputovati evropski komesar za proširenje Štefan File, potvrdjeno je Tanjugu u Vladi Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konferencija za novinare Vučića o Kosovu i Metohiji

Izvor: Press, 24.Apr.2013

Vučić će konferenciju za novinare održati sutra u 13.30 časova u Vladi Srbije, najavljeno je iz kabineta prvog potpredsednika.. Vlada Srbije je u ponedeljak dala saglasnost na parafirani tekst predloga sporazuma s Prištinom, a za petak je zakazana sednica republičkog parlamenta na kojoj će poslanici...

Nastavak na Press...

Konferencija za novinare o KiM

Izvor: Akter, 24.Apr.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održaće sutra konferenciju za novinare o aktuelnoj političkoj situaciji i Kosovu i Metohiji

Nastavak na Akter...

Vučić prvo sa Srbima sa Kosmeta,pa novinarima

Izvor: Mondo, 25.Apr.2013, 02:57

Vicepremijer Aleksandar Vučić održaće konferenciju za novinare o aktuelnoj situaciji na Kosmetu nakon što sa premijerom Dačićem bude razgovarao sa delegacijom Srba...Vučić će konferenciju za novinare održati u 13:30 časova u Vladi Srbije, najavljeno je iz kabineta prvog potpredsednika Vlade...Prethodno,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.