Vučić drži pres konferenciju povodom sitaucije na Kosovu

Izvor: Blic, 14.Jan.2017, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić drži pres konferenciju povodom sitaucije na Kosovu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitnu konferenciju za medije povodom situacije na Kosovu i Metohiji. Prehodno je premijer zakazao i hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Konferencija za novinare održaće se u Vladi Srbije u 18:30 časova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Iz Beograda je, posle 18 godina danas krenuo voz za Kosovsku Mitrovicu, a nekoliko sati po polasku objavljeni su snimci da je uz šine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postavljen eksploziv.

Specijalne kontradiverzione jedinice kosovske policije zbog toga su počele proveru četrdesetak kilometara pruge od administrativne linije do Kosovske Mitrovice.

Voz se trenutno nalazi u Raškoj, poslednjoj stanici pred administrativnu liniju sa KiM.

Predsednik Kosova Hašm Tači pozvao je ranije danas nadležene institucije u Prištini da zakonskim merama zaustave voz, kako je rekao, zbog neprihvatljivog nacionalističkog obeležja u njemu koje je u suprotnosti sa Ustavom Kosova.

On je kazao da su u tom vozu i zvaničnici Srbije koji nisu dobili dozvolu za ulazak na Kosovo.

Na vozu je na više jezika ispisano Kosovo je Srbija, a unutrašnjost je dekorisana freskama iz srpskih manastira na Kosovu i Metohiji koji su pod zaštitom Uneska.

Kosovska ministarka Edita Tahiri juče je od EU zatražila da zabrani ulazak voza na Kosovo jer, kako je ocenila, Beograd time destablizuje Kosovo i narušava suverenitet i teritorijalni integritet Kosova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TEMA SITUACIJA NA KOSOVU I METOHIJI: Vučić drži vanrednu konferenciju za novinare

Izvor: Kurir, 14.Jan.2017

...Povod je, kako je saopšteno situacije na Kosovu i Metohiji..Autor: Agencija FoNet,Foto: Zorana Jevtić

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.