Izvor: Blic, 11.Okt.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlada je donela odluku da poništi sve pravne akte privremenih institucija na Kosovu o Trepči

Vlada Srbije je danas donela odluku o poništavanju svih pravih akata i radnjih privremenih institucija na Kosovu o Trepči AD - rekao je premijer Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare posle sednice vlade.

- Ne mogu da razumem zašto su Albanci ovo uradili. Šta time žele da dobiju? Ne misle valjda da će u naš kombinat na severu da ulaze silom? Da kažu da je sva imovina njihova? Pa nije - rekao je Vučić.

Kako je istakao, "niko to ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nam otme".

Pročitajte još

- Ne može da se dira u pravo svojine - istakao je Vučić.

Kako je rekao, zar je moguće da su to uradili zbog njihovih unutarpolitičkih pitanja.

- Pa šta je sad ja trebalo da uradim? Da dođem ovde sa srpskom zastavom? - zapitao je premijer Srbije.

Dijalog o telekomunikacijama ostaje, ali prvo pitanje imovine

Što se tiče telekomunikacija, pitanje oko koga se takođe vodi dijalog između Beograda i Prištine, Vučić je rekao da će o tome nastaviti da se priča.

- Ali prvo treba da razgovaramo o imovini. Ali oni nikada nisu hteli da se o tom pitanju priča - rekao je Vučić.

Pročitajte još:

Premijer Vučić je u nedelju i ponedeljak održao niz konsultacija sa nadležnim ministrima i službama povodom problema nastalih u vezi sa Sporazumom o telekomunikacijama na Kosovu i Metohiji i otimanju kombinata Trepča.

Pozivajući se na nezvanične informacije, "Blic" je preneo da je premijer na zasebnim sastanicima o tom pitanju razgovarao sa ministrima policije Nebojšom Stefanovićem, odbrane Zoranom Đorđevićem, rada Aleksandrom Vulinom, kao i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem.

Pročitajte još:

Na sastanku kod premijera Vučića bila je, kako se navodi, i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Poništavamo odluke Prištine, ne idemo u SB UN

Izvor: B92, 11.Okt.2016

Beograd -- Vlada Srbije je donela odluku "o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnji" institucija u Prištini o Trepči, rekao je premijer Aleksandar Vučić...Kako je rekao, time je Vlada većim delom prihvatila predloge Kancelarije za KiM sa željom da "Trepča nastavi da radi"..."Trepča...

Nastavak na B92...

Vučić: Vlada poništila odluke Prištine o Trepči

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada odlučila da poništi pravne posledice svih akata i radnji Prištine koji se odnosi na Rudarsko-metalruški kombinat Trepča...On je rekao da je Vlada na današnjoj sednici "u najvećem delu" prihvatila predlog Kancelarije za Kosovo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.