Vlada ubila socijalni dijalog

Izvor: B92, 22.Dec.2012, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada ubila socijalni dijalog"

Beograd -- Vlada Srbije, usvajanjem budžeta bez konsultacija sa sindikatima, udarila na kolektivno pregovaranje i ubila socijalni dijalog, tvrdi Sindikat pravosuđa Srbije.

U saopštenju sindikata se napominje da u "vladajućoj političkoj areni" Ministarstvo finansija ima najviše uticaja i da je ono donosilac odluka i dodaje da je socijalni dijalog formalno otpočeo pre mesec i po dana, ali da se suštinski ništa nije dogodilo.

"Dijalog bi trebalo da bude 'alatka' za pronalaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konkretnih načina za uspostavljanje poverenja i stvaranje uslova za poboljšanje i materijalnog položaja zaposlenih i poboljšanje usluga građanima", ističe se u saopštenju.

Sindikat pravosuđa Srbije pružio je podršku ministru pravde i državne uprave Nikoli Selakoviću u, kako je navedeno, naporima koje čini kako bi se vratio ugled pravosuđu.

"Podržavamo ministra pravde u naporima koje čini kako bi se vratio ugled pravosuđu. Međutim, smatramo da reforme mogu da budu uspešne samo ako su osmišljene i sprovedene u saradnji i u dogovoru sa svim učesnicima na koje se ona odnosi", poručeno je u saopštenju Sindikata pravosuđa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sindikat pravosuđa: Ubijen socijalni dijalog

Izvor: RTS, 22.Dec.2012

Vlada Srbije je usvajanjem budžeta bez konsultacija sa sindikatima udarila na kolektivno pregovaranje i ubila socijalni dijalog, ocenjuje Sindikat pravosuđa Srbije...Sindikat pravosuđa Srbije je ocenio da je Vlada Srbije, usvajanjem budžeta bez konsultacija sa sindikatima, udarila na kolektivno pregovaranje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.