Sindikat pravosuđa: Vlada ubila socijalni dijalog

Izvor: Blic, 22.Dec.2012, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat pravosuđa: Vlada ubila socijalni dijalog

Sindikat pravosuđa Srbije ocenio je danas da je Vlada Srbije, usvajanjem budžeta bez konsultacija sa sindikatima, udarila na kolektivno pregovaranje i ubila socijalni dijalog.

U saopštenju Sindikata se napominje da u "vladajućoj političkoj areni" Ministarstvo finansija ima najviše uticaja i da je ono donosilac odluka, i dodaje da je socijalni dijalog formalno otpočeo pre mesec i po dana, ali da se suštinski ništa nije dogodilo.

"Dijalog bi trebalo da bude 'alatka' >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za pronalaženje konkretnih načina za uspostavljanje poverenja i stvaranje uslova za poboljšanje i materijalnog položaja zaposlenih, i poboljšanje usluga građanima", ističe se u saopštenju.

Sindikat pravosuđa Srbije pružio je podršku ministru pravde i državne uprave Nikoli Selakoviću u, kako je navedeno, naporima koje čini kako bi se vratio ugled pravosuđu.

"Podržavamo ministra pravde u naporima koje čini kako bi se vratio ugled pravosuđu. Međutim, smatramo da reforme mogu da budu uspešne samo ako su osmišljene i sprovedene u saradnji i u dogovoru sa svim učesnicima na koje se ona odnosi", poručeno je u saopštenju Sindikata pravosuđa Srbije.

Povezane vesti: Opštine zavise od Dinkićevog potpisa: Ko zaposli bez dozvole, neće dobiti ni za plate Senić: Poslanici će imati mesec dana da analiziraju budžet Dinkić: SNS i SPS me molili da uđem u vladu i preuzmem posao koji niko živ nije hteo Ministar Dinkić sa predstavnicima MMF i Svetske banke Rashodi države realno viši u januaru 2012. za 12,8 odsto

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sindikat pravosuđa: Ubijen socijalni dijalog

Izvor: Akter, 22.Dec.2012

Sindikat pravosuđa Srbije saopštio je danas da je Vlada Srbije, usvajanjem budžeta bez konsultacija sa sindikatima, izvršila direktan udar na kolektivno pregovaranje

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.