Veselji najavio i muzej genocida i memorijalni centar za žrtve rata na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji najavio i muzej genocida i memorijalni centar za žrtve rata na Kosovu

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji saopštio je danas da će u četvrtak na plenarnoj sednici biti izglasana komisija, koja će raditi na dokumentovanju navodnog genocida, kao i pokretanje inicijative za osnivanje Međunarodnog suda za navodni genocid, koji su na kosovskoj teritoriji počinila pripadnici srpskih snaga.

Veselji je čak najavio izgradnju "muzeja genocida na Kosovu", te naznačio moguće lokacije.

Mogao bi, kaže Veselji, biti izgrađen i memorijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centar za, kako je rekao, "žrtve rata na Kosovu", preneo je Klan Kosova.

Pored toga, on je pomenuo izgradnju muzeja i na železničkoj stanici u Prištini, koji će obeležiti navodni progon od oko, kako tvrdi, milion Albanaca sa tzv. Kosova od pripadnika srpskih snaga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Dižu muzej "genocida" da sakriju optužnice

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2019, 10:44

Priština u četvrtak o Tribunalu za Srbe i suludoj ideji. Vulin: Šiptari moraju biti zaustavljeni u ludilu PREDSEDNIK kosovskog parlamenta Kadri Veselji najavio je u ponedeljak izgradnju "muzeja genocida na Kosovu" koji bi mogao biti podignut na železničkoj stanici u Prištini...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.