Veselji: Večni savez Kosova i Amerike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: "Večni savez" Kosova i Amerike

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji optimista je da će Kosovo imati podršku novog američkog predsednika Donalda Trampa i veruje da će zahvaljujući podršci SAD Kosovo biti primljeno u UN.

Veselji je za portal na albanskom Economia Onlajn izneo i detalje susreta koji je ranije ovog meseca imao sa Trampom u okviru Molitvenog doručka.

Veselji tvrdi i da je poruka novog američkog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bila "jasna" - a to je da će "Kosovo kao nezavisna i suverena država imati snažnu podršku SAD na čelu sa predsednikom Trampom".

Predsednik kosovske skupštine veruje da će ta podrška kulminirati prijemom Kosova u UN.

Veselji je takođe objavio na svom Fejsbuk profilu i zajedničku fotografiju sa Trampom.

"Dobio sam potvrdu da će SAD nastaviti da podržavaju Kosovo, ovo je večni savez", napisao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.