Izvor: Blic, 15.Jan.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Specijalni sud neizbežan, ali premostiv izazov

Predsednik kosovske Skupštine Kadri Veselji rekao je danas da svaki pokušaj da se "iskrivi karakter" takozvane OVK kroz Specijalni sud predstavlja "neizbežan, ali premostiv izazov".

Veselji smatra da "nema međunarodne pravde gde postoji namera da se agresor i žrtve izjednače", kao i da "nema pravde gde postoji namera da se genocidna vojska izjednači sa oslobodilačkim pokretom", javio je RTK, a prenosi Unmik u svom pregledu štampe.

Veselji tvrdi i da OVK "ostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedinstvena u čistoti svoje borbe", a da "svaki pokušaj, kroz Sud, da se iskrivi njen karakter, predstavlja veliki, neizbežan izazov, ali premostiv".

"Izazov Specijalnog suda je bitka koju ćemo dobiti, jer su istina i pravda na našoj strani", smatra Veselji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.