Usvojen Zakon o ministarstvima: Vlada sa 17 ministarstava

Izvor: S media, 26.Jul.2012, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Zakon o ministarstvima: Vlada sa 17 ministarstava

Skupština Srbije izglasala je danas Zakon o ministarstvima, kojim je utvrđeno da vlada imati 17 ministarstava, kao i četiri posebne službe za obavljanje poslova od značaja za Kosovo i Metohiju, ljudska i manjinska prava, crkve i verske zajednice i za dijasporu.

Taj zakon, za koji je glasalo 137 poslanika, kao i usvajanje izmena Zakona o vladi pretpostavka su za izbor nove vlade.

Vlada će imati 17 ministarstava: Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija i privrede, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo građevinarstva i urbanizma, Ministarstvo pravde i državne uprave.

Zakonom su obuhvaćena i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Zakon predviđa i da ministar, u roku od 45 dana od dana stupanja na snagu zakona, može vladi da predloži razrešenje državnog službenika na položaju, ukoliko nije ostvarivao rezultate u radu, a da protiv takvih rešenja žalbe nisu dopuštene.

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen zakon o ministarstvima

Izvor: Akter, 26.Jul.2012

Skupština Srbije usvojila je danas i izmene Zakona o vladi, čije je donošenje, zajedno sa prethodno usvojenim Zakonom o ministarstvima, pretpostavka za početak procesa izbora nove vlade

Nastavak na Akter...

Završena rasprava o vladi Srbije, glasanje u podne

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jul.2012, 09:45

BEOGRAD - Nova vlada imaće 17 ministarstava, a za obavljanje poslova od značaja za Kosovo i Metohiju, ljudska i manjinska prava, crkve i verske i zajednice i dijasporu biće osnovane posebne službe.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.