To je jedna varljiva cucla

Izvor: B92, 30.Dec.2019, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"To je jedna varljiva cucla"

Vršilac dužnosti premijera tzv. Kosova Ramuš Haradinaj govorio je na TV T7 o albanskom premijeru Ediju Rami, njegovim napadima na Kosovo i o “mini-Šengenu”.

Haradinaj je rekao da on nema ništa lično protiv Rame, ali da je postojala velika opasnost da se Kosovo podeli i da se jedan deo navodno pripoji Albaniji.

"Ne radim ništa na ličnoj osnovi, našao sam se pred velikom opasnošću da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo podeli i jedan deo navodno pripoji Albaniji. Bio sam primoran da budem protiv toga, jer se radilo o nacionalnom interesu, teritoriji, suverenitetu, radilo se o uvođenju takse, pokoravanju, da ne možeš Srbiji nametnuti ništa i onda zašto bi nas Srbija priznala ikada”, rekao je Haradinaj.

Govoreći o pritiscima i insistiranju da Kosovo ukine takse, Haradinaj je rekao da je “mini-Šengen” ponuđen kao varljiva formula.

“Oni meni kažu da mi nismo Amerika, ovaj mini-Šengen ima za cilj da Kosovo postane deo tog kluba“, dodao je Haradinaj.

Rekao je da je "mini-Šengen" varljiva cucla Edija Rame i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Oni više nemaju igračku kojom bi se zabavljali, sada su našli drugu igračku, to je jedna varljiva cucla za sve one koji su deo toga, to je cucla varalica i za Vučića i za Edija Ramu, kako bi uveli Kosovo u zabludu. Svaki njihov pokušaj bi bio loš, Kosovo ne gubi ali i ne dobija”, rekao je Haradinaj.

Istakao je, kao i više puta do sada, da su on i Rama “braća Albanci” i da nema ništa lično sa njim.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj: Albanija htela da uzme deo Kosova?

Izvor: Danas, 30.Dec.2019

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da nema ništa lično protiv albanskog premijera Edija Rame, ali da je postojala velika opasnost da se Kosovo podeli i da se jedan deo navodno pripoji Albaniji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.