Tahiri: Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova

Izvor: S media, 01.Jun.2011, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova

Šefica prištinskog pregovaračkog tima za razgovore sa beogradskim zvaničnicima Edita Tahiri izjavila da je Kosovo nezavisna, suverena i demokratska država i da Srbija treba da donese odluku o njegovom ptiznanju. Ideje o podeli Kosova nisu i nikada neće biti deo pregovora, rekla je Tahiri.

Šefica prištinskog pregovaračkog tima za razgovore sa beogradskim zvaničnicima Edita Tahiri izjavila je da bi Srbija "trebalo da pronadje svog Šarla de Gola" koji bi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << doneo odluku o priznanju Kosova kao što je francuski državnik svojevremeno priznao Alžir.

"Status Kosova je rešen. Kosovo je nezavisna, suverena i demokratska država i to poglavlje je već zatvoreno. To je realnost, i Srbija sa tom realnošću treba da uhvati korak", rekla je Edita Tahiri za novi broj nedeljnika NIN.

Prema njenim rečima, Srbija i Kosovo teže da postanu članice EU i shvataju značaj dobrosusedskih odnosa i saradnje u regionu kao ključnih kriterijuma iz Kopenhagena.

Dobrica Ćosić: Podela Kosova najbolje rešenje

Dačić: Polako gubimo Kosovo - učinimo nešto!

Djentilini i Tahiri pozitivno o dijalogu

Šefica prištinskog pregovaračkog tima ocenila je da ideje o podeli Kosova "nisu i nikada neće biti deo pregovora" jer one spadaju u "staru hegemonijalnu politiku Srbije".

Za srpsko rukovodstvo je, navela je ona, ključno da uhvati korak sa novom realnošću, umesto da se drži prošlosti i destruktivne politike koja može dovesti do nove destabilizacije.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tahiri: Srbiji treba De Gol

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jun.2011

Šefica prištinskog pregovaračkog tima Edita Tahiri izjavila je u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN da bi Srbija "trebalo da pronađe svog Šarla de Gola" koji bi doneo odluku o priznanju Kosova, kao što je de Gol svojevremeno priznao Alžir..."Status Kosova je rešen. Kosovo je nezavisna, suverena...

Nastavak na Vesti-online.com...

Edita Tahiri: Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova

Izvor: EMportal, 01.Jun.2011

Šefica prištinskog pregovaračkog tima za razgovore sa beogradskim zvaničnicima Edita Tahiri izjavila je da bi Srbija "trebalo da pronađe svog Šarla de Gola" koji bi doneo odluku o priznanju Kosova kao što je francuski državnik svojevremeno priznao Alžir.

Nastavak na EMportal...

Tahiri: Srbiji treba De Gol

Izvor: TvojPortal.com, 01.Jun.2011

/vesti online/ Šefica prištinskog pregovaračkog tima Edita Tahiri izjavila je u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN da bi Srbija "trebalo da pronađe svog Šarla de Gola" koji bi doneo odluku o priznanju Kosova, kao što je de Gol svojevremeno priznao Alžir.. . Edita Tahiri. . "Status Kosova...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.