Tahiri: Nema uslovljavanja Srbije, papir je iz 2014. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Nema uslovljavanja Srbije, papir je iz 2014. godine

Priština nije uslovila Srbija ni na koji način a dokument o kojem se govori u Beogradu predat je Briselu još 2014. godine u okviru dogovora o temama o kojima će se razgovarati tokom pregovora Beograda i Prištine, rekla je za N1 kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri.

"Kosovo nikog ne uslovljava. Nikakav novi papir nismo predali Briselu" rekla je Tahiri koja tvrdi da se radi se o "manipulaciji Beograda".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Ona je objasnila da je o dokumentu juče govorila pred parlamentom Kosova jer je prošlo previše vremena otkad je poslanike upoznala sa napretkom pregovora sa Beogradom.

Kako kaže, to je bila prilika i da im objasni šta su u startu tražili da se nađe na pregovaračkom stolu.

Vlada Srbije je danas održala hitnu sednicu zbog "skandaloznih zahteva" koje je postavila Priština.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Albanci hoće da sruše dijalog

Izvor: Večernje novosti, 27.Okt.2016

Beograd šokiran zahtevima iz Prištine zbog kojih mogu biti ugroženi nastavak pregovora i primena dogovora. Vučić: Ono što sad zahtevaju je poniženje Srbije, sumnjam da to rade sami. Tahirijeva: Papir nije novi CILj kosovskih Albanaca je da prekinu dijalog u Briselu i zato...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.