Izvor: Blic, 10.Okt.2016, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Nema priče o Trepči u Briselu, to je već gotova stvar

Kosovski političari odbacuju mogućnost da se o konfiskaciji rudarsko meatarluškog i hemijskog kombinata Trepča, koji su oni proglasili "kosovskom imovinom", razgovara u okviru dijaloga u Briselu i tvrde da je to "gotova stvar," prenose mediji u Prištini.

- Jasno smo stavili do znanja da se o imovini Kosova neće razgovarati u Briselu. Mi nećemo pristati da razgovaramo o Trepči u Briselu i to je crvena linija koju nećemo preći - rekla je kosovska ministarka za dijalog Edita >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tahiri, napominjući da deo dijaloga ne može biti nijedna tema na koju ne pristaju sve tri strane, prenosi "Koha ditore".

Pročitajte još

Kosovski premijer Isa mustafa smatra da je odluka Liste Sprska da suspenduje učešće u pokrajinskoj skupštini i vladi izbog usvajanja Zakona o Trepči, "ishitrena i doneta pod pritiskom Beograda."

Po njemu Srbija i Lista Srpska treba da prestanu da se "samoobmanjuju", jer je Kosovo "suverena i nezavisna džava", prenoi "Epoka e re".

Pročitajte još

I predsednik kosovske skupštine Kadri Veseli, kazao je da je pitanje Trepče "gotova stvar" i tvrdi da direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić ne treba time da se bavi.

On je rekao za Klan Kosova da je Zakon o rudarskom kompleksu Trepča najblji mogući za oživljavanje ovog metrluškog giganta, prenosi "Epoka e re".

Pročitajte još

Svi prištinski listovi navode da se Beograd oštro protivi konfiskaciji Trepče i traži sednicu Saveta bezbednosti UN o ovom pitnaju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.