Skupština Kosova usvojila rezoluciju o rušenju zida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova usvojila rezoluciju o rušenju zida

Skupština Kosova usvojila je danas rezolucijom kojom se zahteva rušenje zida u neposrednoj blizini mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice.Za predlog rezolucije kojom se traži da zid bude uklonjen tokom januara glasala su 74 poslanika.

U obrazloženju rezolucije, šef poslaničke grupe ABK Palj Ljekaj je rekao da je rezolucija rezultat dogovora političkih partija u Skupštini Kosova.

Iz rezolucije koja je predložena na prošloj sednici izostavljen je deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojem se traži ostavka ministarke za dijalog Edite Tahiri i prekid razgovora o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

U rezoluciji se takođe zahteva da Vlada Kosova stvori uslove za povratak svih raseljenih u oba dela Kosovske Mitrovice, severni srpski i južni albanski.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Skupština Kosova usvojila rezoluciju o rušenju zida u severnom delu Mitrovice

Izvor: Beta, 29.Dec.2016

Skupština Kosova usvojila je danas rezoluciju kojom se zahteva rušenje zida u neposrednoj blizini mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice.Za predlog rezolucije kojom se traži da zid bude uklonjen tokom januara glasala su 74 poslanika.U obrazloženju rezolucije, šef poslaničke grupe ABK...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.