SVM: Vlada Srbije opet prevarila Vojvodinu

Izvor: Blic, 04.Apr.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM: Vlada Srbije opet prevarila Vojvodinu

Novi Sad - Savez vojvođanskih Mađara (SVM) protestovao je danas jer Vlada Srbije još uvek nije donela uredbu kojom bi bilo regulisano pitanje imovine Vojvodine.

SVM je u saopštenju za javnost naveo da je rok za donošenje te uredbe istekao juče.

"Bili smo ubedjeni da će Vlada Srbije i u ovom slučaju prekrštiti zakon, to jest neće ispoštovati dato obećanje. Ispostavilo se da smo, nažalost, bili u pravu", navodi se u saopštenju za javnost.

SVM je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podsetio da je krajem septembra prošle godine u Skupštini Srbije glasao protiv Zakona o javnoj svojini, jer nisu prihvaćeni njegovi amandmani da se sva imovina, koja je stvarana sredstvima gradjana Vojvodine, prenese u svojinu pokrajine.

Ta stranka je podsetila i da je Vlada Srbije prihvatila amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine da se odredjeni deo imovine u koju je Vojvodina ulagala sopstvena sredstva prenese na pokrajinu.

Reč je bilo o imovini Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Radio-televizije Vojvodine, Novosadskog sajma, Petrovaradinske tvrdjave, Rudnika uglja u Kovinu i Društvenog preduzeća "Novi Sad-Gas".

Taj dogovor je predviđao donošenje vladine uredbe o prenosu imovine na Vojvodinu, i to u roku od 180 dana od stupanja na snagu zakona, što je isteklo 3. aprila.

"Nadamo se, da će građani Vojvodine 6. maja jasno izneti svoj stav o nepoštovanju Ustava i zakona, kao i o politici zasnovanoj na obmanama", poručio je SVM.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NDNV: Spasiti Radio Sombor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012

NOVI SAD -..Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) apelovalo je danas na državu da preduzme sve potrebne mere kako bi Radio Sombor opstao i nastavio rad...Kako se navodi u saopštenju NDNV-a, opstanak Radija Sombor od izuzetnog je značaja ne samo za informisanje građana zapadne Bačke, već...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Istekao rok za uredbu o Vojvodini

Izvor: B92, 04.Apr.2012

Novi Sad -- Vlada Srbije još nije donela uredbu kojom bi bilo regulisano pitanje imovine Vojvodine, navodi SVM i ističe da je rok za donošenje te uredbe istekao juče..."Bili smo ubeđeni da će Vlada Srbije i u ovom slučaju prekrštiti zakon, to jest neće ispoštovati dato obećanje. Ispostavilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.