Rakić: Ko dirne severnu Kosovsku Mitrovicu dobiće adekvatan odgovor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2019, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Ko dirne severnu Kosovsku Mitrovicu dobiće adekvatan odgovor

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da je srpski narod na Kosovu i Metohiji sa najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću primio najnovije pretnje ratom od strane albanskog gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija.

"Očekujem da Kfor i Euleks, u skladu sa svojim obavezama iz mandata koji im je poveren, povećaju budnost i preventivno deluju kako ne bi došlo do narušavanja mira i sigurnosti građana, jer ovakve opasne pretnje miru u ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << visokih tenzija može nepovratno da naruši krhku stabilnost koju smo kao predstavnici srpskog naroda odgovornim delovanje izgradili, u nemogućim uslovim", saopštio je Rakić.

On naglašava da, kao predstavnik srpskog naroda, poručuje da je mir najveća vrednost za koju se borimo.

"Mi nikada nismo i nećemo pretiti nikome, ali ako neko dirne u naše domove, u našu severnu Kosovsku Mitrovici onda će dobiti i adekvatan odgovor", istakao je predsednik Srpske liste.

Gradonačelnik Južne Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri tvrdi da će, "ako se dotakne grad Mitrovica", u okviru sporazuma između Prištine i Beograda, "doći do rata".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rakić: Građani ozbiljno shvatili Bahtirijeve pretnje

Izvor: Danas, 05.Feb.2019

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je srpski narod na Kosovu i Metohiji sa najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću primio najnovije pretnje ratom, koje je danas uputio gradonačelnik južnog dela Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri. Članak Rakić: Građani ozbiljno shvatili Bahtirijeve...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.