Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Premijer Srbije upozirila da je vojna intervencija jedna od opcija ako Priština oformi vojsku

Izvor: Vostok / RT Premijer Srbije Ana Brnabić upozorila je da bi formiranje "kosovske" vojske moglo da izazove oružanu intervenciju Srbije, prenosi AP. U otvorenom upozorenju do sada, usred rastućih tenzija između Beograda i Prištine, Brnabićeva je saopštila da se nada da "nikada nećemo morati da koristimo našu vojsku, ali to je trenutno jedna od opcija na stolu". Parlament samoproglašenog Kosova priprema se za glasanje 14. decembra o transformaciji snaga bezbednosti u redovnu vojsku. Srpski zvaničnici tvrde da će se vojska koristiti za pritosak na srpsku manjinu na Kosovu.

Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Strah od „intervencije“ na Kosovu

Izvor: Deutsche Welle, 06.Dec.2018

Rast napetosti na Kosovu nakon najava da će 14. decembra parlament u Prištini glasati o transformaciji sadašnjih Kosovskih snaga bezbednosti u kosovsku vojsku, u nemačkim medijima povod je za zabrinutost...Tekst o inicijativi za osnivanje kosovske vojske i predstojeće glasanje o tome u prištinskom...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.