Počela rasprava o 260 amandmana

Izvor: Studio B, 02.Feb.2015, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rasprava o 260 amandmana

Poslanici Skupštine Srbije započeli su raspravu na set finansijskih zakona kojima se jača kontrola bankarskog sektora i uvode mehanizmi koji se primenjuju kada se primete problemi u poslovanju banaka, na koje je podneto više od 260 amandmana.

Poslanik opoziocine Nove stranke Vladimir Pavićević je, na početku plenarne sednice o amandmanima, ponovo zatražio da se drugom poslaniku te partije Zoranu Živkoviću omogući da prisiustvuje sednici, jer, kako je rekao njih dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su zajedno podneli 186 amandmana i ne zna kako će sam moći da ih obralaže.

Pavićević je rekao da su poslanici Nove stranke podneli amandmane sa istovetnim tekstom "briše se", ističući da su dva prihvaćena.

Rešenja predloženih zakona omogućavaju iskorak u stabilizaciji i unapredenju performansi finansijskog sistema Srbije.

Na predlog za izmenu Zakona o ministarstvima uloženo je četiri amandmana, na nova zakonska resenja o osiguranju depozita 31, a na Predlog zakona o stečaju i likvidaciji banaka i društava za osiguranje 48.

Na predložene izmene i dopune Zakona o NBS uloženo je 57 amandmana, na Predlog izmena i dopuna Zakona o bankama 13, na Predlog zakona o Agenciji za osiguranje depozita 34 i na Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o javnim nabavkama 75 amandmana.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.