Petković: Da bismo opstali na Kosovu i Metohiji moramo da gradimo slogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2022, 11:16

Petković: Da bismo opstali na Kosovu i Metohiji moramo da gradimo slogu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je na Božić liturgiji u manastiru Gračanica, koju je služio vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

"Vascelom srpskom rodu odavde iz srca Kosova i Metohije, iz porte Milutinove Gračanice, čestitam jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika, Božić. Posebno čestitke upućujemo našem srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, radosnim pokličem "Mir Božji, Hristos se rodi!", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Petković.

Istakao je da tajna rođenja Hrista predstavlja i sam smisao našeg života, a da je upravo naša osnovna misija na Kosovu i Metohiji da se borimo za život u slobodi, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je ukazao da moramo da gradimo mir, da budemo složni i jedinstveni, ako želimo da ostanemo na Kosovu i Metohiji.

"Svaki naš čovek na KiM predstavlja zenicu oka države Srbije i mi ćemo se, kao i do sada, truditi da pomognemo naš narod na Kosovu i Metohiji i u ovoj godini mnogo više, da gradimo i bolnice i škole i vrtiće i nove puteve, ali i da pomažemo našu Srpsku pravoslavnu crkvu i eparhiju Raško-prizrensku na čelu sa Vladikom Teodosijem", rekao je Petković.

On je zahvalio vladiki Teodosiju na gostoprimstvu juče tokom Badnje večeri i danas na Božić, ukazujući da to pokazuje da će, kada su država i crkva zajedno, i za naš narod će biti mnogo bolje, jer i crkva i država predstavljaju stožer opstanka našeg naroda na KiM.

Petković je preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića srpskom narodu na KiM.

"Da imamo snage, sloge, jedinstva, mira, ali i da imamo strpljenja da bismo se izborili da život pobedi ovde na KiM. Mir Božji! Hristos se rodi!", rekao je Petković.

Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica prisustvovali su i predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić, predsednik Privremenog organa Novak Živić, gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić...

Kod porodice Zdravković u Prilužju

Petković je jutros bio položajnik u porodici Zdravković u Prilužju.

Petković je na Fejsbuku napisao da je porodica Zdravković sa tri sina, tri snahe i osmoro unučadi pravi primer srpske sloge i jedinstva i da im je poželeo zdravlja i svakog berićeta, dobru i napredak.

"Mir Božji, Hristos se rodi braćo i sestre sa Kosova i Metohije. Da slavimo u miru i slozi, kao što nas i uči najradosniji hrišćanski praznik Božić!", napisao je Petković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Petković za Božić na Kosovu

Izvor: Blic, 07.Jan.2022

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji za vreme božićnjih praznika boravi u južnoj pokrajini, jutros je bio položajnik porodici Zdravković u Prilužju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.