Pala vlada Aljbina Kurtija

Izvor: Večernje novosti, 26.Mar.2020, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala vlada Aljbina Kurtija

Skupština Kosova izglasala aje, na vanrednoj sednici sazvanoj na zahtev poslanika DSK, nepoverenje vladi Aljbina Kurtija Skupština Kosova izglasala je, na vanrednoj sednici sazvanoj na zahtev poslanika DSK, nepoverenje vladi Aljbina Kurtija.Za nepoverenje Kurtijevoj vladi je glasalo je 82 poslanika, od 117 koliko je bilo prisutno u trenutku glasanja. Protiv nepoverenja vladi glasalo je 32 poslanika, dok je jedan bio uzdržan, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Kosovo-onlajn.Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je, pred glasanje, da želi da se zahavali ministru odbrane Antonu Ćuniju, koji je pružio ruku dijalogu.Izrazio je žaljenje što odluka DSK o izglasavanju nepoverenja vladi "nije doneta na Kosovu, već van njega".Kurti je ocenio da je specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Ričard Grenel imao veliki uticaj.Glasanju je prethodila žustra rasprava u Skupštini, koja je počela danas, nešto pre 12:00 sati i trajala, sa manjim prekidima, tokom celog dana, do 23 sata.Predsednica Skupštine Vjosa Osmani, jedna je od onih iz redova DSK, koji su bili protiv obaranja vlade. Ona je neposredno pre glasanja rekla da neće glasati za nepoverenje vladi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vlada Kosova pala zbog korone

Izvor: Deutsche Welle, 26.Mar.2020

Posle samo šest nedelja na vlasti, sukob oko strategije u borbi protiv pandemije korona-virusa srušio je vladu u Prištini. Aljbin Kurti je tako postao najbrže smenjeni premijer Kosova...Od 120 poslanika Skupštine Kosova, 82-je je glasalo za nepoverenje koaliciji premijera Aljbina Kurtija, 32 poslanika...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.