Otporaš pronađen mrtav!

Izvor: Glas javnosti, 30.Mar.2010, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otporaš pronađen mrtav!

BEOGRAD - Branimir Nikolić, jedan od istaknutih aktivista subotičkog Otpora, pronađen je mrtav!

Njegovo telo nađeno je juče na dečjem igralištu pored keja na jezeru Palić, nakon prijave prolaznika, piše Kurir. U policiji tvrde da je najverovatnije reč o samoubistvu.

Ovaj istaknuti otporaš poslednji put je viđen preksinoć oko ponoći u jednom kafiću na obali Palića. U saopštenju Višeg suda u Subotici navodi se da je radi utvrđivanja svih činjenica naređena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << obdukcija.

Nikolić je u prvom broju Kurira, 2003. godine, tvrdio da "Srbijom vlada mafija".

- Pravi premijer Srbije nije Živković (tadašnji premijer Zoran Živković). Pravi vladari su "mafijaši u belim okovratnicima", poput Dragoljuba Markovića, Miodraga Kostića i Milana Jankovića, alijas Filipa Ceptera - rekao je tada Nikolić.

Nikolić je tokom devedesetih godina bio poznat kao borac protiv Miloševićevog režima. Nakon 5. oktobra 2000. godine bavio se projektom "Uterivanje istine", a javnosti je predočio mnoštvo podataka o kriminalnim i drugim poslovima nekih javnih ličnosti. Više puta mu je suđeno za klevetu, a na osnovu jedne privatne tužbe osuđen je i odležao zatvorsku kaznu. Poslednjih godina živeo je od socijalne pomoći.

M. D.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.