Izvor: S media, 03.Jun.2013, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesuglasice oko KiM: Ponta za priznavanje Kosova, Basesku oprezniji

Rumunski premijer Viktor Ponta rekao je danas posle sastanaka spoljnopolitičkih odbora gornjeg i donjeg doma parlamenta da je on za brže priznavanje nezavisnosti Kosova, dok je predsednik Trajan Basesku mnogo oprezniji prema tom pitanju, javila je rumunska agencija Ađerpres.

"Svaki put radimo usaglašeno, jer postoje tri institucionalna igrača - predsednik, vlada i parlament i bilo bi idealno za pozicije svih tih institucija da budemo i saglasni, iako sam ja više >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za brže priznavanje (nezavisnosti Kosova), predsednik je mnogo oprezniji od mene, a bivši ministri spoljnih poslova imaju svoje mišljenje", rekao je Ponta.

Ponta je na sastanku spoljnopolitičkih odbora naveo da lično smatra da Rumunija treba svoj stav prema statusu Kosovu da usaglasi sa evropskim partnerima, s obzirom da su 22 člana Evropske unije već priznala nezavisnost Kosova.

"A sve što mi uradimo ne treba da utiče na tradicionalne, izuzetne odnose sa Srbijom", dodao je.

Ponta je kazao da će biti formirana radna grupa sastavljena od predstavnika rumunske diplomatije i poslanika u spoljnopolitičkim odborima parlamenta da bi razmotrila najnovijim dešavanjima koja se tiču statusa Kosova.

(Tanjug)

Foto: Guliver/Thinkstock (ilustracija)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.