Nasilje nije način da se reše problemi

Izvor: S media, 29.Sep.2010, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilje nije način da se reše problemi

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović osudio je incident u severnoj Kosovskoj Mitrovici i naveo da nasilje nije način za rešavanje problema.

Na krovu jedne zgrade u severnoj Mitrovici juče je eksplodirala bomba, a povredjena je trogodišnja devojčica A. K, koja se danas oseća dobro.

Meta napada, prema nepotvrdjenim informacijama, bila je antena kosovskog operatera mobilne telefonije koju koriste Albanci, a postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je iznad stana u Ulici Džona Kenedija čiji je vlasnik Srbin, pripadnik Kosovske policijske službe.

"Ne bi trebalo da spekulišemo o mogućim motivima incidenta koji se dogodio u Kosovskoj Mitrovici, ali neprihvatljivo je na takav način rešavati probleme", kazao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, s druge strane treba imati razumevanja što se Srbi na Kosovu osećaju ugroženim nakon uništavanja opreme Telekoma Srbije južno od Ibra.

"Kad god su kosovski Albanci nasilno uništavali bazne stanice, uvek je usledila reakcija. Mnogi u severnom delu Kosovske Mitrovice imaju rodjake južno i prekid komunikacija izgleda zastrašujuće u 21 veku.

Jedno nasilje stvara drugo nasilje. Treba prestati sa jednostranim potezima i pustiti da se situacija smiri, da probamo da udjemo u tepregovore o pitanjima koja su bitna za svakodnevni život", kazao je Ivanović.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.