Na Sajmu trenutno 33 pacijenta sa najlakšom kliničkom slikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2020, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sajmu trenutno 33 pacijenta sa najlakšom kliničkom slikom

Trenutno su u privremenoj bolnici na Sajmu smeštena 33 pacijenta zaražena korona virusom, svi sa najlakšom kliničkom slikom, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

On je u uključenju za TV Prva rekao da je danas oko 13 sati počelo preuzimanje pacijenta pozitivnih na korona virus iz KBC “Dragiša Mišović”, KBC Zemun i sa Pulmološkog centra KCS i njihovo smeštanje na Sajam.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
“Trenutno u hali 1 je smešteno 33 pacijente, situacija je zadovoljavajuća. To su pacijenti pozitivni na korona virus sa najlakšom kliničkom koji praktično čekaju kontrolne testove da u drugom, odnosno u trećem testu budu negativni i da bi nakon toga išli kući u samoizolaciju i na dalji tretman”, kaže Vekić.

Naveo je da nije bilo nikakvih problema prilikom premeštanja pacijenata na Sajam za koje kaže da su iz svih krajeva Srbije.

“Pacijenti su bili vrlo razumni i sasvim su lepo prihvatili prelazak. Ovde smo obezbedili kompletnu ekipu, više od 10 lekara, medicinskih 30 sestara, sa izuzetno korektnim uslovima i vodili smo računa o najmanjim sitnicama”, rekao je Vekić.

Objasnio je da svi pacijenti smešteni na Sajmu nemaju temperature niti duge tegobe, stomačne ili respiratorne.

Oni su, kaže, na Sajmu radi daljeg praćenja i kako ne bi širili virus u krugu porodice, među komšijama i prijateljima.

“Ovo je izuzetna stvar koju je Vlada uradila u cilju sprečavanja prenošenja infekcije, na predlog struke”, rekao je Vekić.

Naveo je da će privremena bolnica na Sajmu omogućiti da se oslobode kapaciteti na Infektivnoj klinici, KBC “Dragiša Mišović” i KBC “Zemun” za teže pacijente.

Na Sajmu su, napominje, zabranjene posete, omogućeni svi higijenski uslovi i prateći sadržaji za vreme boravka, obezbeđena je biblioteka i TV sala, animacije i igre, 24 -časovna pokrivenost medicinskim osobljem, a objekat obezbeđuje Vojska.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi pacijenti stigli na Beogradski sajam

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2020

U privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu primljeno je prvih deset pacijenata koji su zaraženi korona virusom...Prijem je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije...Na Sajmu u Beogradu biće zbrinuti pacijenti koji imaju blagu kliničku sliku, dok...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.