Mustafa:Trepču ne mogu da brane oni koji ruše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa:Trepču ne mogu da brane oni koji ruše

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da se Trepča ne može braniti nasiljem i da ne mogu da je brane oni koji uništavaju Prištinu.

"Napad opozicije na policiju je napad na državu i institucije. Trepča se ne brani nasiljem. Trepča je zaštićena zakonom", rekao je Mustafa na sednici vlade govoreći o jučerašnjim antivladinim nasilnim protestima u Prištini.

"Protesti su od glave do pete bili političke prirode", rekao je kosovski premijer i dodao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << političke partije koje su učestvovale u protestima pokušavale nasilno da dođu na vlast.

Mustafa je izrazio žaljenje zbog povređenih tokom sukoba i pozdravio napore policije da zaštiti javnu imovinu.

Ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni je rekao da je prvo kršenje zakona bilo to što organizatori nisu prijavili protest.

Ministar je ocenio da je policija reagovala profesionalno u suočavanju sa demonstrantima, koji su u sukobima koristili tvrde predmete koji mogu biti smrtonosni.

Prema njemu, u jučerašnjim sukobima sa demonstrantima povređena su 92 policajca, od kojih dvojica teško.

Na jučerašnjim protestima u Prištini privedeno je 160 demonstranata koji su policajce gađali kamenicama i Molotovljevim koktelima. Policija je odgovorila suzavcem i vodenim topom.

Protest opozicije sa zahtevom da Kombinat Trepča hitno postane javno preduzeće, kao i da ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović podnese ostavku, trajao je juče šest sati, a neredi su izbili nakon prvog sata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Trepču ne mogu da brane oni koji ruše Prištinu"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2015

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da se Trepča ne može braniti nasiljem i da ne mogu da je brane oni koji uništavaju Prištinu...- Napad opozicije na policiju je napad na državu i institucije. Trepča se ne brani nasiljem. Trepča je zaštićena zakonom, rekao je Mustafa na sednici vlade...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.