Izvor: B92, 21.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković pisao Tadiću i Koštunici

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković pisao je predsedniku i premijeru Srbije.

Marković je u pismima Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici naveo da je neophodno maksimalno angažovanje svih državnih organa na ostvarivanju ciljeva u skladu s dobijanjem pozitivne ocene Studije o izvodljivosti.

Marković od Vlade traži da Skupštini dostavi zakone o policiji i ombudsmanu kako bi po hitnom postupku bili stavljeni u skupštunsku proceduru, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iz kabineta predsednika Skupštine. Od Vlade je traženo i ubrzavanje pocesa priprema zakona o denacionalizaciji, o državnoj pomoći, antidiskriminacionih zakona i priprema i usvajanje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije i najavljene Nacionalne strategije o pridruživanju Evropskoj uniji. Predsednik Skupštine je pozvao Vladu da pruži pozitivan stav o zakonu o Skupštini i tako omogući efikasniji rad tog tela.

Od Tadića se traži da svojim autoritetom i u skladu s postignutom saglasnošću da svoj doprinos ostvarivanju obaveza institucija u Srbiji i stvaranju pozitivne političke klime u kojoj će ubrzano donošenje i sprovođenje zakona biti moguće, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.