Lončar: Povećava se broj zaraženih i na lečenju, u Areni prvi pacijenti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 13:33

Lončar: Povećava se broj zaraženih i na lečenju, u Areni prvi pacijenti

Povećava se broj zaraženih korona virusom, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju, rekao je danas ministar zdravlja Zatibor Lončar i dodao da je privremena kovid bolnica u Areni primila prve pacijente.

On je nakon sastanka sa direktorima Kovid bolnica rekao da je Arena juče popodne primila prve kovid pacijente i da se trenutno tamo nalazi 15-ak bolesnika.

Popunjenost kapaciteta Kovid bolnica prešla je 60 odsto tako da smo otvorili i Arenu, rekao je Lončar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dodao da će se pacijenti sa lakšom kliničkom slikom iz bolnica "Dragiša Mišović", KBC Karaburma, Bežanijska kosa i Infektivne klinike biti prebačeni u Arenu.

Podseća da su u Areni razvedeni neophodni gasovi , te da će "u krajnjoj nuždi moći da se tretiraju i najteži pacijenti".

Lončar je apelovao na sve građane da se na vreme jave u kovid ambulante čim se jave prvi simptomi.

U pripremi su kako je rekao, i kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu sa po 1000 mesta u kojima će raditi više od 1.000 zdravstvenih i nemedicinskih radnika.

"Spremamo se za najgori scenario, pratimo šta se dešava i u regionu i Evropi, mislim da smo se više opustili nego što je trebalo. Srbija još uvek ima dobar rezultat ali sve može da s promeni ukoliko se ne budu poštovale mere. Aapelujem na sve građane da se ne igramo mačke i miša sa merama jer moramo da mislimo i na pacijente koji boluju i od drugih bolesti", rekao je Lončar.

On je naveo da svaki pojedinac treba da vodi računa šta je najbolje za njegovo zdravlje i kako da se zaštiti od virusa korona.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U ARENI ZBRINUT PRVI ZARAŽENI: Lončar pozvao na odgovornost građana, spremni smo za najgori scenario!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020

Arena bi trebala da rastereti ostale bolnice..Povećava se broj zaraženih korona virusom, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da je privremena kovid bolnica u Areni primila prve pacijente...On je nakon sastanka sa direktorima Kovid...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.