Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP primljena u članstvo evropskih liberala

Liberalno demokratska partija primljena je danas u punopravno članstvo Asocijacije evropskih liberalnih i demokratskih političkih partija (ELDR).

Delegati kongresa ELDR (European Liberal, Democrat and Reform Party), koji se danas i sutra održava u Stokholmu, jednoglasno su doneli odluku da LDP u punopravno članstvo te organizacije bude primljena po ubrzanoj proceduri, saopštila je ta partija.

Za prijem LDP u punopravno članstvo posebno su se založile liberalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i demokratske partije iz zemalja regiona i niza zemalja EU, uključujući i predstavnike Holandije. Delegacija LDP, koju predvodi lider te stranke Čedomir Jovanović, će u Stokholmu na kongresu ELDR, koja je jedna od najuticajnijih u institucijama EU i ima pretežan uticaj u okvirima Evropske komisije, razgovarati sa brojnim evropskim političarima o ubrzavanju procesa evropskih i evroatlantskih integracija Srbije.

ELDR okuplja političke partije iz čitave Evrope koje dele zajedničke liberalne, demokratske i reformske programe, a Kongresu koji se danas i sutra održava u Stokholmu političke ciljeve i prisustvuju, između ostalih, i premijeri Danske i Finske, zamenik premijera i ministar obrazovanja Švedske Meglena Kuneva, komesar Evropske komisije i više od pedeset lidera stranaka iz čitave Evrope koje su članice ELDR. Očekuje se da će danas na kongresu biti usvojene dve hitne rezolucije kojima se pruža podrška ubrzavanju prijema Srbije i drugih zemalja u regionu u EU i hitno ukidanje viznog režima za građane Srbije. U Rezoluciji za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i Prelaznog sporazuma sa Srbijom, ELDR će pozvati Vladu Holandije da omogući hitnu ratifikaciju tih sporazuma. U rezolucijama se posebno ukazuje da ELDR, usvajajući te dokumente, kao jedan od razloga, uzima u obzir i činjenicu da LDP postaje punopravna članica porodice evropskih liberala i demokrata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP primljen među evropske liberale

Izvor: B92, 30.Okt.2008

Stokholm -- Liberalno-demokratska partija jednoglasno je primljena u punopravno članstvo ELDR, Asocijacije evropskih liberalnih i demokratskih političkih partija...LDP je prva stranka koja je primljena u tu organizaciju direktno, po ubrzanoj proceduri, a za prijem su se posebno založile liberalne...

Nastavak na B92...

LDP primljen u članstvo ELDR

Izvor: RTS, 30.Okt.2008

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je ta stranka prva koja je direktno, po ubrzanoj proceduri, primljena u punopravno članstvo Asocijacije evropskih liberalnih i demokratskih partija (ELDR). ."Do sada je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.