Kosovo nabavlja helikoptere

Izvor: Blic, 18.Apr.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo nabavlja helikoptere

Premijer Kosova Isa Mustafa imenovao je danas komisiju čiji je zadatak da sprovede proceduru nabavke pet helikoptera, navodeći da će time bezbednost biti podignuta na potreban nivo.

- Opremanje helikopterima potreba je Kosova radi jačanja kapaciteta za delovanje u vanrednim i drugim situacijama - rekao je Mustafa.

Komisiju čine predstavnici Kosovskih bezbednosnih snaga, Kosovske policijske službe, te ministarstava pravde i finansija, saopšteno je iz kabineta premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosova.

Nedavno je predsednik Kosova Hašim Tači obavestio javnost da su u toku pregovori o nabavci pet helikoptera iz Turske.

Kako su Srni rekli izvori bliski Vladi Kosova, međuministarska komisija treba da sprovode proceduru nabavke helikoptera u saradnji sa predstavnicima Kfora i NATO snaga, čiji oficiri aktivno učestvuju u obuci pilota Kosovskih bezbednosnih snaga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština nabavlja helikoptere?

Izvor: B92, 18.Apr.2017

Priština -- Kosovski premijer Isa Mustafa imenovao je međuministarsku komisiju koja bi, kako se navodi, trebalo da stvori uslove za kupovinu helikoptera...Mustafa je naglasio da je opremanje kosovskih institucija sa helikopterima i povećanje vazdušnih kapaciteta, koji do sada nisu postojali, sada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.